ЕПАРХИЈА ВАЉЕВСКА

АРХИЈЕРЕЈСКО НАМЕСНИШТВО ПОДГОРСКО

ФУДБАЛСКИ КЛУБ

ПОЧЕТНА НОВОСТИ ЦРКВЕНА ОПШТИНА СЕЛО ОГЛАЂЕНОВАЦ ТУЦИЈАДА БОЖИЋ " МАЛИ КОРАК " ФУДБАЛСКИ КЛУБ МИНЕРАЛНА ВОДА ЈАУТИНА

ДОБРО ДОШЛИ НА ЗВАНИЧНИ САЈТ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ ОГЛАЂЕНОВАЦ

 

ПРЕТХОДНА

 

horizontal rule

ФK МАЛИ КОРАК - www.malikorak.org.rs

 

     Након оснивања Завичајног братства Мали Корак, завичајци су одлучили да одмах допринесу нешто своме завичају, али пре тога су хтели да од житеља Оглађеновца чују шта то завичају недостаје.

     Брзо су млади подигли свој глас тражећи да им се обезбеди фудбалски стадион, јер је до тада много пута покушавано исто али нажалост безуспешно, а након тога оснује фудбалски клуб који би се такмичио у локалној општинској лиги. Фудбалски клуб је и раније постојао у селу али се више пута распадао баш због чињенице да у селу непостоји стадион, а најближи стадиони се налазе у суседним селима и удаљени су по 15 километара.

     На дан Св. Прокопија 1999. одржана је оснивачка скупштина фудбалског клуба. Новоосновани клуб је понео име Мали Корак  како се и данас зове, а за првог председника клуба је изабран Милијан Васић, члан завичајног братства и бизнисмен који ради у Београду. Чланови братства су обезбедили фудбалерима сву потребну опрему са пет гарнитура дресова.

     Чланови братства су на Васкрс 1999. године одлучили да купе парцелу површине 85 ари у близини центра села и на њој изграде стадион. У тој намери су и успели. Купљена парцела је уствари била једно мање брдо, јер је таква конфигурација земљишта у Оглађеновцу, али то брдо је после неколико дана и даноноћног рада булдозериста постало једна равна површина. После две године стадион је био у функцији.

     Завичајно братство Мали Корак је одлучило да стадион пренесе у власништво Црквене општине Оглађеновац јер је иста учествовала у изградњи и по мишљењу чланова братства представља значајан фактор стабилности у овој средини чиме ће стадион стварно дуго служити својој намени.

     Прва утакмица на стадиону је одиграна против италијанских туриста који су гостовали у Ваљеву лета 2003. године. Резултат те утакмице је био нерешен 2:2, а мештани села су се дуго хвалили овом интернационалном утакмицом.

     Његово Преосвештенство Епископ шабачко - ваљевски Лаврентије је посетио овај стадион приликом освећења црквеног дома и изразио своје задовољство учињеним кораком чланова братства.

     Подсећамо да је стадион у селу и ФК Мали корак власништво Црквене општине Оглађеновац, што представља јединствен случај у Српској православној цркви а уједно даје једну лепу слику и пример како треба да сарађују млади људи и црква.

     Фудбалски клуб Мали Корак је тренутно члан Прве општинске фудбалске лиге Ваљева и бори се за улазак у виши ранг такмичења. У клубу играју млади из Оглађеновца али и радници, ученици и студенти из околних места.

horizontal rule


Грб фудбалског клуба

 
Питања и коментаре везане за овај сајт слати на info@malikorak.org.rs.                                      
Последња измена 02.04.2014

Copyright drgajic 2006.

Сва права задржана.